Een tuin met een verhaal

De geur van zoete veldesdoorn als je de oprit oprijdt of het geluid van de wind die door de beukenblaadjes waait. Het gevoel van thuis begint bij de tuin. Maar een thuisgevoel gaat verder dan dat. Door in te spelen op de geschiedenis van flora en fauna zijn de tuinen van Arjan Tax voorzien van rijke historie.

Beplanting uitgekozen op achtergrond

Vroeger werden planten op bepaalde plekken geplaatst vanwege diverse redenen. Geloofsovertuiging, bijgeloof of bijvoorbeeld vanwege een beschermende werking. Weten waar een bloem of plant vandaan komt is bijzonder interessant voor locaties met een rijke historie, zoals kastelen of landgoed. De juiste beplanting zorgt voor de complete beleving en een uitstraling die je verwacht van cultureel erfgoed.

energetische tuin.

De buitenruimte wordt steeds belangrijker voor bezinning. Arjan verwerkt deze thema’s reeds lange tijd in zijn ontwerpen en het is vaak de fundering waarop een tuinontwerp wordt gemaakt. Hiermee onderscheidt Arjan Tax zich van andere ontwerpers want de tuin is letterlijk te voelen als een fijne ruimte. Het wordt een tuin om in te ontspannen èn op te laden. Arjan maakt hierbij graag gebruikten de aanwezige energiestroom in en rond het huis en brengt de beplanting met andere materialen samen om een uitgebalanceerd ontwerp te krijgen.

Geïnteresseerd in een tuinontwerp met een verhaal door Arjan Tax? Neem dan telefonisch contact op via 06-223 088 05 of per mail info@arjantax.nl