Krachtcirkel Rijsbergen

Ten zuiden van Breda in het buitengebied van het dorp Rijsbergen ligt een krachtcirkel, een krachtplek waar twee leilijnen elkaar kruisen. Vroeger gebruikten de oude heidense gelovigen krachtplekken zoals deze om samen te komen. Hier werd dan vaak een eik geplant, waar rituelen en jaarfeesten werden gehouden. Later toen het katholieke geloof hier kwam, werden op deze heilige plekken kerken gebouwd, waar dan het altaar op de kruising van leilijnen kwam te staan.

Bij de aanleg van de krachtcirkel is rekening gehouden met de windrichtingen zoals de natuurvolken dat deden.

Midden in de krachtcirkel, op de kruising van de leilijnen, ligt één van de dertien stenen. Deze stenen symboliseren de dertien manen van het jaar.

Dertien is van uit de oudheid dan ook een heilig getal in plaats van een ongeluks getal dit kan je in verschillende geloven’ vanuit de oudheid terug vinden. De overige twaalf vormen de rand van de cirkel en staan symbool voor de twaalf maanden van het jaar.

De krachtcirkel is een krachtplek waar een hele zachte, maar krachtige energie hangt, die heerlijk is om in te verblijven. Daarnaast kan de krachtcirkel ook helend werken.

Door op deze krachtplek te verblijven, kun je door inzichten ook compleet bij je zelf komen.

Het is de droom van Arjan om heel veel van dit soort plekken over de wereld te gaan creëren en verspreiden met als doel om mensen weer terug bij zich zelf te brengen en daarmee de wereld beetje bij beetje te transformeren tot een liefdevol geheel.

Daarom gaat er een groot gedeelte van de inkomsten die Arjan als creator of magical places genereert, naar het realiseren van dit soort plekken. Zodat de aarde met elke krachtcirkel een stukje mooier wordt.

Bezoek van de krachtcirkel

Elke woensdag en vrijdag is de krachtcirkel geopend om te bezoeken. Op woensdag van 10.00 tot 21.30 en op vrijdag van 10.00 tot 17.00. Elke eerste zaterdag van de maand is de cirkel geopend van 10.00 tot 17.00. Op deze dagen is Arjan ook aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Er hoeft geen afspraak te worden gemaakt, de cirkel is vrij te bezoeken.

Adres
Oekelseheidestraat 5
4891PH Rijsbergen