Slapen bij de cirkel

De geschiedenis van de Yurt. De reis van Mongolië naar Rijsbergen.

Na een lange zwerftocht in de woestijnen van Mongolië, in het bezit van een sjamaan, is de Yurt verkocht aan een Belg. Die er enige tijd gebruik van heeft gemaakt. Deze man heeft de Yurt verkocht aan mensen in Abcoude. Ze hebben er 5 jaar in gewoond. Vervolgens is de Yurt neergestreken bij een krachtcirkel in Rijsbergen waar hij een heel nieuw leven krijgt.

Nu mag hij gasten een heerlijke nachtrust geven en ze helpen te genieten van de tuin en het landschap. 

Krachtcirkel

Slapen bij de cirkel, een magische plek. Door de mooie serene energie die over het hele terrein hangt kun je heerlijk uitrusten en ontspannen. Even hele weg zijn uit de sleur van alledag. Helemaal tot jezelf komen. Er ligt een krachtcirkel in de tuin waarbij gemediteerd kan worden en als je er voor openstaat is de energie van de krachtcirkel voelbaar. Dit kan helpen bij inzichten verkrijgen in jezelf en het leven.

Ontstaan krachtcirkel

Tijdens het ontwerpen van de tuin wist Arjan niet wat hij met de achterste hoek van de tuin moest doen. Hij liet het als een open bloemen veld liggen, omdat hij nog niet mocht weten wat de bedoeling hiermee was. 3 jaar later op een mooie zomeravond in 2018, na een gesprek met een goede vriend van Arjan, kwam de intentie om een cirkel neer te leggen. De tuin die er toentertijd lag was net 2 maanden klaar. Het idee had even tijd nodig om te bezinken en de zaadjes te laten kiemen. In april 2019 werd het realiseren van de krachtcirkel werkelijkheid. Na een reis van persoonlijke ontwikkeling voor Arjan is de energie alleen nog maar gaan groeien en de frequentie verhoogd. Dit proces is nog steeds gaande. Arjan: “Dit heeft mij persoonlijk een heel ander mens gemaakt. Ik kan wel zeggen sinds die dag leef ik in een wereld vol wonderen. En ben ik dankbaar wat het leven mij brengt.”

Samenwerking Arjan en Kiki

21 maart 2020 besloot Arjan de opening van de cirkel te houden vanwege de eerste dag van de lente. Hierbij kwam Kiki met haar familie met belangstelling op bezoek om te ervaren wat de cirkel is, waar ze een goede vriend al veel over had horen vertellen.

Kiki: “Ik had prachtige foto’s van de plek gezien & wilde met mijn eigen ogen ervaren wat voor een plek dit was. Dit eerste bezoekje vanuit nieuwsgierigheid bleek niet de enige keer dat ik bij Arjan op bezoek kwam. Al snel werden we goed bevriend. Het is eigenlijk altijd mijn droom al geweest om een B&B te runnen, maar ik zag dit altijd als eerst soort van ‘last call’. Ik schoof het altijd voor mij altijd in de toekomst. Als ik ooit kinderen heb, als ik geen leuke baan vind, als ik… De laatste tijd was ik dit langzaam los aan het laten, maar in mijn hoofd moest het wel een plek zijn van mezelf naast mijn woonhuis.”

En Arjan deed eigenlijk hetzelfde. Het is alle lange tijd zijn wens om een plek voor gasten te hebben op zijn terrein, zodat meerdere mensen mee kunnen genieten van de cirkel en omgeving. Arjan kon dit naast zijn huidige bedrijf niet goed opzetten en dacht misschien is het in de toekomst een mogelijk als mijn partner hier interesse in heeft.

Voor ons beide was het een wens, maar deze wens legde we in de toekomst i.p.v. in het hier en nu. Tot we op een avond besloten als we nu samenwerken kunnen we dan niet gewoon nu creëren?! En zo geschiedde het.

Zo zie je maar leef in het moment, jaag je dromen na en leef je droomleven.

Jij bent het die jouw eigen werkelijkheid creëert.

Tarieven

90 euro per nacht voor 2 personen minimaal verblijf 2 nachten.

We kunnen een extra bed voor 1 persoon op pallets erbij leggen voor 25 euro per nacht.

25 euro schoonmaak kosten per verblijf.

Koffie, thee, hout voor de kachel, bedlinnen en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen.

Faciliteiten

Gratis parkeren

Gebruik van de siertuin met weids uitzicht en mogelijkheid tot meditatie bij de Krachtcirkel.

Keukengerei, peper, zout, olie, gaspit voor kleine maaltijden aanwezig.

Let op: badkamer en wc zijn gedeeld met de bewoners van het huis.

Voor meer informatie of boekingen stuur een mail naar slapenbijdecirkel@gmail.com of kijk op onze Facebook pagina.