Profiel Arjan Tax

Arjan begon al met creëren van tuinen op jonge leeftijd en kreeg al snel in de gaten dat alles bestaat uit energie trillingen, wat hij is gaan toepassen in zijn ontwerpen.

Als kind zijnde was Arjan al gefascineerd door spiritualiteit en begon al op jonge leeftijd met wichelroede lopen. Hij droomde ervan om met zijn bewustzijn de wereld mooier te maken en merkte al snel op hoe de energieën op plekken en ruimtes waren; of ze prettig of niet prettig werden ervaren. Je kent het misschien wel: je loopt in het bos en je komt op een plek waar een hele fijne sfeer hangt en je voelt de rust en sereniteit van die plek of je komt op een plek die helemaal niet prettig aanvoelt, waar je onrustig wordt, je niet thuis voelt en zo snel mogelijk weg wil. De eerst plek heeft een positieve fijne energie waar in je graag wil verblijven, er hangt als het ware een bepaalde magie.

In al die jaren dat Arjan zijn bewuste pad heeft bewandeld, is hij erachter gekomen hoe hij met energie kan werken. Hoe hij negatieve plekken kan veranderen naar positieve plekken. Je kan het zien als muziek: sommige klanken maken je onrustig of sommige klanken geven je rust en maken je vrolijk. Door de juiste balans te creëren, maakt hij van gewone plekken magische plekken. Onder deze magische plekken vallen onder andere krachtcirkels. Krachtcirkels kunnen worden omschreven als oude heilige plekken waar mensen vroeger en nog steeds tot bezinning komen. Met de kennis van nu en toen creëert Arjan nieuwe krachtplekken met een sfeer die leeft en in balans is met zijn leefomgeving. Ooit zei een stedenbouwkundige dat zijn creaties pas tot leven komen als het kerkhof vol is. Wat hij hiermee bedoelde was dat een stad in de loop der jaren zijn ziel zal krijgen door de gebeurtenissen en de geschiedenis die deze gebeurtenissen met zich mee brengen. Door de energie van een leefomgeving in evenwicht te brengen, leg je ziel van de ruimte bloot. Hierdoor leeft de ruimte vanaf het begin en dat is wat Arjan beschouwt als een magische plek.