Profiel Arjan Tax

Wanneer je op zoek bent naar een maatwerk oplossing voor een buitenplaats of tuin, dan vraagt dat om een persoonlijke aanpak van een vakman. Opvallende ontwerpen die volledig zijn aangepast aan de wensen van de klant. Zo wordt een tuin méér dan ‘zomaar’ een buitenplaats. Maak kennis met tuinontwerper Arjan Tax.

Groen bloed

Geboren in Breda en getogen in Rijsbergen groeide Arjan Tax op als zoon van een boomkweker. De liefde voor tuinieren zit al jaren in de familie en begon ruim honderd jaar geleden. Zijn overgrootvader werkte als tuinman bij kasteel Hoogeboom aan de Hoogboomsteenweg in Kapellen. Een landgoed uit de 19e eeuw dat is gebaseerd op Engelse landschapsarchitectuur.

Zelf ontwikkelde Arjan al op jonge leeftijd een voorliefde voor natuur en ontwerp. Op vijftienjarige leeftijd begon hij met het maken van schetsen en tekeningen van tuinen. Ontwerpen die vervolgens ook écht gerealiseerd zijn. Later is hij een opleiding gaan volgen in de groene sector en heeft veel zelfstudie gedaan. Denk hierbij aan vormgeving, planten natuurgeschiedenis.

Kleurrijke tuinarchitectuur en historische ontwerpen

Eén van de kenmerken van een Arjan Tax-ontwerp is het gebruik van kleur en sfeer. Elk design beschikt over speelse vormen en een krachtig kleurenpallet. Bovendien vertelt elk organisme een eigen verhaal. Daarom wordt er bij een tuinontwerp van Arjan Tax óók gekeken naar de historie van een bloem of plant. Het resultaat: een uniek tuinontwerp met een diepere laag die betekenis geeft aan jouw woning.

Op het gebied van tuinarchitectuur is Arjan Tax dus een échte kunstenaar; kunstzinnig, dromerig en hij doet het nét even anders dan de rest. Wil je ook een tuinontwerp dat compleet verschilt van de massa? Neem dan contact op met Arjan Tax. Telefonisch via 06-223 088 05 of per mail info@arjantax.nl